Weg- en waterbouw met nonwovens
GroundGrid

GroundGrid toepassing

WEG- EN WATERBOUW

In de weg- en waterbouw worden nonwovens voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals filtratie, versterking, bescherming en afdekking.
King Nonwovens kan de volgende producten leveren:

  • Typar® SF
  • Stansa®
  • Polyester gronddoek
  • Naaldvilt
  • DuPont™ GroundGrid™

Typar® SF

Typar® SF is een thermisch gebonden spunbonded nonwoven geotextiel van de firma DuPont™ uit Luxemburg. Het is gemaakt van 100% polipropyleen garens en wordt zo geproduceerd dat het stijfheid, een hoge treksterkte en een uitstekende gelijkmatigheid combineert met gemiddeld 50% rek tot het breekt.

 

Stansa®

Stansa® is een eigen ontwikkeling van King Nonwovens B.V. De basis is Typar®, het geotextiel van DuPont. Door middel van een geëxtrudeerde coating maken we het vloeistofdicht. Zo’n vloeistofdicht geotextiel wordt ook wel geomembraan genoemd en kan onder meer worden gebruikt om (regen-)water op te vangen. Het wordt ook grootschalig ingezet om te voorkomen dat (regen-)water in contact komt met uit uitzettende klei of gips bestaande ondergrond van wegen. Zo voorkomt het erosie en behoudt de gehele constructie haar stevigheid.
Stansa® is in 161 gr/m² en 325 gr/m² te verkrijgen.
De maximale breedte is 400 cm.

 

Polyester gronddoek

Polyester gronddoek is een spunbonded nonwoven met uitstekende filtereigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor het zogenaamde bandjesweefstel, omdat het makkelijker te snijden is, niet rafelt en een zeer hoge waterdoorlaatbaarheid heeft. Ons gronddoek is getest door het Duitse onderzoeksinstituut tBU en haalt de Duitse GRK 2-klasse (Geotextiel Robustklasse).

Standaard wordt polyester gronddoek geleverd in:

Gewicht: 100 en 120 grams
Breedte: 100, 200 en 400 cm
Lengte: 50 en 100 meter
Kleuren: zwart en grijs.
Natuurlijk kunnen we ook speciale afmetingen leveren

Naaldvilt

Omdat het meer volume heeft, maar minder sterk is, wordt naaldvilt vaak gebruikt ter bescherming en stabilisatie. King Nonwovens B.V. kan naaldvilt leveren van 100 tot 2000 grams op verschillende breedtes.

DuPont™ GroundGrid™

DuPont™ GroundGrid™ is een innovatief, driedimensioneel en flexibel geotextiel rooster, dat wordt gebruikt om de bodem te stabiliseren. Eenmaal gevuld met ruwe split, aarde, zand of een ander mineraal vulsel vormt de honingraatstructuur een ideale basis voor landschapsarchitectuur en grondontwikkeling, zoals opritten, paden, parkeerplaatsen en sportvelden op een kunstmatige ondergrond.

DuPont™ GroundGrid™ is samengesteld uit nonwoven geotextiele stroken, die thermisch zijn gelast tot een cellenstructuur. Zowel de las als het geotextiel heeft een hoge trekweerstand, zodat het vulsel in de structuur op zijn plaats blijft; er ontstaan dus geen sporen of verzakking.
Het losse vulmateriaal en de porositeit van de geotextiele celwanden zorgen ervoor dat water verticaal en horizontaal wordt doorgelaten. Hierdoor is DuPont™ GroundGrid™ de ideale keuze voor duurzame drainagesystemen.

Om opslag en vervoer makkelijk te maken, wordt DuPont™ GroundGrid™ ingeklapt geleverd. Ter plekke vouwt u het rooster uit tot een oppervlak van
8 m x 1,25 m = 10 vierkante meter.

DuPont™ GroundGrid™

Rooster 10 m² 10 m²
Roosterhoogte 50 mm 50 mm
Celgrootte 55 mm 110 mm

Meer informatie over DuPont™ GroundGrid™ vindt u op www.rootbarrier.nl