Verpakkingsindustrie

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

VERPAKKINGSINDUSTRIE

Nonwovens worden in de verpakkingsindustrie gebruikt voor verschillende doeleinden: bescherming, filtratie of een combinatie daarvan.

DuPont™ Tyvek®

DuPont™ Tyvek® is een vliesvormig product van 100% high density polyethyleen (HDPE). Bij de fabricage worden eerst eindeloze zeer fijne draden gesponnen, waarna deze door middel van warmte en druk aan elkaar worden gehecht. Hierdoor is Tyvek® ademend en toch stevig genoeg om als bescherming te dienen. Tyvek® Types 1443R en 1622E worden veel toegepast voor het inpakken en de transport van waardevolle (oude) kunstvoorwerpen, waarbij het belangrijk is dat de lucht- en vochtcirculatie blijft bestaan, ondanks het inpakken ter bescherming. Musea over de hele wereld zetten hiervoor Tyvek® types 1433R en 1622E in.

Meer informatie kan u vinden op de website: packaging.tyvek.com

Decofleur®

Decofleur® is een 100% polypropyleen spunbonded nonwoven, speciaal ontwikkeld als verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld bloemen en geschenken of als decoratiemateriaal.
De voordelen van Decofleur® op een rijtje:

  • kleurecht
  • water- en luchtdoorlatend
  • eenvoudig te verwerken
  • in vele kleuren verkrijgbaar

Plastic folie met luchtbellen en een plaklaag

Speciaal ontwikkeld om bescherming te combineren met gebruiksgemak. Omdat de lijmlaag geen resten achterlaat, wordt dit product onder meer ingezet door verhuisbedrijven die deurposten tijdelijk beschermen bij het in- en uitdragen van meubels. Ook worden de binnenkanten van dozen en boxen bekleed met deze folie om zo een zachte beschermingslaag te krijgen.

Naast deze vier specifieke producten heeft King Nonwovens B.V. nog een groot aantal nonwovens in haar assortiment die ook als verpakking kunnen dienen.