Plantex

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

GROENVOORZIENING

In de groenvoorziening worden nonwovens gebruikt als zogenaamd onkruiddoek. Horizontaal worden ze gebruikt tegen onkruid, verticaal als wortelscherm tegen bamboe- en boomwortels. Maar nonwovens kunnen ook worden gebruikt voor een groendak.

RootBarrier B.V., een dochterbedrijf van King Nonwovens B.V., heeft zich gespecialiseerd in deze producten voor de groenvoorziening. RootBarrier B.V. heeft de volgende producten in haar assortiment:

RootBarrier®

Een door onszelf ontwikkeld verticaal anti-worteldoek dat sinds 1994 op de markt is. Bij een juiste installatie geeft RootBarrier B.V. 25 jaar garantie op dit doek.

Plantex® Pro en Plantex® Gold

Producten van de firma DuPont, die als horizontaal onkruiddoek worden ingezet rondom planten. Bij een goede installatie wordt er 25 jaar garantie gegeven op het onderhoudsvrij houden van onkruid.

Gronddoek FRE

Polyester geotextiel dat geschikt is voor gebruik onder bijvoorbeeld kiezels, potgrond of houtvlonders. Dit gronddoek heeft een betere waterdoorlaatbaarheid dan bijvoorbeeld bandjesweefsel, is makkelijker te snijden en rafelt niet.

Wilt u onkruid in uw plantentuin tegengaan? Dan adviseren wij u Plantex® anti-onkruiddoek! Zie daarvoor en voor andere horizontale en verticale wortelschermen onze website www.rootbarrier.nl