Dakmarkt materialen

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

DAKMARKT

Nonwovens die als scheidingslaag voor daken dienen, worden meestal gemaakt van polyester of glas. Ook kan een naaldvilt-nonwoven worden ingezet als bescherming in een zogenaamde ‘omgekeerde dak’-constructie. Wordt een naaldvilt nonwoven geïmpregneerd met hars, dan kan het ook worden gebruikt ter versterking van de constructie.

Scheidingslagen worden onder kunststof dakbedekking gelegd om beschadiging of aantasting te voorkomen. Beschadigingen kunnen ontstaan doordat het oppervlak van de onderliggende constructie ruw is en de (PVC-)folie van de kunststof dakbedekking kan worden aangetast doordat het onderliggende bitumen daar weekmakers uit onttrekt.

In de meeste constructies volstaat een polyestervlies. Is de vliegvuurbestendigheid van een constructie daar niet mee te realiseren, dan bevelen we het gebruik van glasvlies aan.

Bij toepassing van een vloeibare dakbedekking wordt een polyester nonwoven gebruikt om de hele constructie te versterken.

De scheidingsvliezen zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten en afmetingen. King Nongwovens B.V. kan de volgende scheidingsvliezen aanbieden:

  • polyester (boorvast): 120 – 300 g/m²
  • glasvlies: 120 – 180 g/m²
  • naaldvilt (boorvast en niet-boorvast): 100 - 2000 g/m²

Op aanvraag kunnen wij u ook andere gewichten en afmetingen aanbieden.

Naast deze dakproducten heeft King Nonwovens een uitgebreid assortiment folies voor diverse toepassingen in de bouw.

Voor dampremmende, dampwerende en isolerende folies voor de warme en koude zijde van daken en gevels verwijzen wij u door naar ons zusterbedrijf www.kingbuildingproducts.nl.